ένατη διάσταση

ένατη διάσταση
ΕΝΑΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ WEBSITE

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Τελευταίες λεπτομέρειες

 
 
 
Φτάνοντας στην τελική ευθεία πριν από το Comicdom Con 2013, κάποιες τελευταίες ανακοινώσεις:
 
Στο περίπτερο της Ένατης Διάστασης, εκτός από τα νέας μας βιβλία, θα βρείτε όλες μας τις παλαιότερες εκδόσεις σε πολύ φιλικές τιμές. Επίσης, το βραβευμένο με Comicdom Award μίνι-κόμικ των Τάσου Ζαφειριάδη και Παναγιώτη Πανταζή Η ΑΡΑΧΩΒΑ (το οποίο δεν διατείθεται στα βιβλιοπωλεία) καθώς και το ολοκαίνουριο Comicdom Exclusive κόμικ DEAD HEROES. Επιπλέον, ο Κωστής Τζωρτζακάκης και ο Φώτης Παπαστεφάνου θα υπογράφουν τα κανούρια τους βιβλία κάθε απόγευμα 18:00-20:00. Δυστυχώς ο Γιάννης Δαχής, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν θα παραβρεθεί στο Con, σίγουρα όμως θα "αναγκάσουμε" το Νίκο Μηλιώρη να υπογράψει αντίτυπα των ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ. Σε κάθε περίπτωση, για οτιδήποτε συμβαίνει στο περίπτερο μας θα υπάρξουν επί τόπου ανακοινώσεις. Θα τα πούμε σύντομα από κοντά. Στο μεταξύ απολαύστε το πολύ όμορφο video που ετοίμασε η φίλη μας Δέσποινα Τσέρκη για το νέο μας άλμπουμ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ:


 
  
 

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Dead Heroes

 
 
Είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν από κοντά την ελληνική κόμικς σκηνή, ότι το Comicdom Con είναι ο κατεξοχήν χώρος παρουσίασης νέων εκδόσεων. Ανάμεσα λοιπόν στις πολύ ενδιαφέρουσες δουλειές που έχουν ήδη ανακοινωθεί προστίθεται άλλη μια: To DEAD HEROES είναι μια αυτοχρηματοδοτούμενη έκδοση την οποία επιμελείται ο Σπύρος Ευάγγελλος Αρμένης (του οποίου το "καμμένο" άλμπουμ με τίτλο THE FOREST κυκλοφόρησε πέρυσι από τις εκδόσεις μας) και συν-δημιουργεί με μια ομάδα ιδιαίτερα ταλαντούχων δημιουργών. Το Dead Heroes θα το βρείτε στο περίπτερο των εκδόσεων μας και πιθανότατα κάποιους από τους δημιουργούς, οι οποίοι θα περιφέρονται γενικώς. Ακολουθούν εξώφυλλο και δελτίο τύπου:
 
 
 
 
 
 





Ζουν ανάμεσά μας, αλλά κανείς δεν τους ξεχωρίζει. Παρόλο που βιώνουν εντελώς διαφορετικά την Αρχή και το Τέλος τους, οι Αθάνατοι είναι πλέον μέρος του κύκλου της ζωής.

Ο Θάνατος όμως αν και προεραιτικός, είναι απαραίτητος ακόμα και γι'αυτούς. Με όποιο τίμημα, με κάθε τρόπο.

Οι Σπύρος Ευάγγελος Αρμένης, Αυγή Κανάκη, Δανάη Κηλαηδόνη, Μάνος Λαγουβάρδος και Γιάννης Ρουμπούλιας, φέτος θα διηγηθούν το μέσον μιας ιστορίας λίγο διαφορετικής που, ίσως, αφήσει μια πικρόγλυκη γεύση σε όποιον προσπαθήσει να την αφουγκραστεί …

Το DEAD HEROES κάνει την επίσημη πρώτη του εμφάνιση αποκλειστικά στο ComicdomCon 2013, 19 με 21 Απριλίου στην ΕλληνοΑμερικάνικη Ένωση, Μασσαλίας 22, Αθήνα. Οι δημιουργοί του θα βρίσκονται και θα υπογράφουν καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, στους χώρους τριγύρω κι επί τ’αυτά.

ΣΕΝΑΡΙΟ
Σπύρος Ευάγγελος Αρμένης

ΣΧΕΔΙΟ
Σπύρος Ευάγγελος Αρμένης
Αυγή Κανάκη
Δανάη Κηλαηδόνη
Μάνος Λαγουβάρδος
Γιάννης Ρουμπούλιας

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Φρειδερίκος Ρούσσος

20 σελίδες, B&W, Τιμή 2,90 €

 

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Διακοπές στην Κόλαση


Η τρίτη έκδοση που έχουμε ετοιμάσει και θα παρουσιάσουμε στο Comicdom Con 2013, έρχεται από έναν πρωτοεμφανιζόμενο δημιουργό. Ο Γιάννης Δαχής, στο μίνι άλμπουμ του ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ παρουσιάζει μια συλλογή από «δύσκολες» ιστορίες, οι οποίες δεν θα σας κάνουν να περάσετε όμορφα την ώρα σας αλλά αξίζει να τις διαβάσετε. Σκοτεινό, μακάβριο και με σκληρό χιούμορ, φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα πιο «άσχημα» κόμικ άλμπουμ που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Λεπτομέρειες στο δελτίο τύπου που ακολουθεί: 





Ένα ταξίδι σε μια άλλη διάσταση, αντανάκλαση ενός φρικτά παραμορφωμένου κόσμου. Μια συλλογή από μικρές ιστορίες που εστιάζουν σε κάθε τι φρικτό και αποτρόπαιο, σαν εφιάλτες που γεννιούνται από μια στερημένη από ελπίδα φαντασία.

Στην πρώτη του εμφάνιση στον χώρο των ελληνικών κόμικς, ο Γιάννης Δαχής δημιουργεί ένα «δύσκολο» άλμπουμ. Με αφετηρία το στοιχείο του φανταστικού και με αισθητική που προσεγγίζει τις εφιαλτικές ιστορίες του Thomas Ott, το άρρωστο χιούμορ του Kaz και τα «φτηνά» κόμικς τρόμου της ιταλικής σχολής, καταγράφει το υπαρξιακό αδιέξοδο ενός κόσμου σε αποσύνθεση. Το γκροτέσκο αστικό τοπίο, ο εκφυλισμός της ανθρώπινης ζωής, ο σωματικός και ψυχικός ακρωτηριασμός, η απομόνωση, συνθέτουν τον θεματικό άξονα τον οποίο ο δημιουργός προκαλεί τον αναγνώστη να «απολαύσει» με ηδονοβλεπτική περιέργεια.

Ένα αλλόκοτο κόμικ άλμπουμ, για τους φίλους των κόμικς τρόμου και των «περίεργων» αναγνωσμάτων γενικώς...

 

1η Έκδοση: Απρίλιος 2013

Είδος: Κοινωνικό / Τρόμου

Διαστάσεις: 12 x 16

Αριθμός σελίδων: 56 / Ασπρόμαυρο

Τιμή: 4,50 ευρώ

ISBN: 978-960-99851-6-1

 

 

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Παράδοξος Ύπνος


 

Όσοι παρακολουθείτε στενά τα  δρώμενα της εγχώριας σκηνής θα έχετε υπόψη σας τον Φώτη Παπαστεφάνου και τα κόμικς του από τους καταλόγους και τις εκθέσεις κόμικς της Θεσσαλονίκης, που διοργανώνει κάθε χρόνο η ομάδα Inkorrekt. Ελπίζουμε, επίσης, ότι έχετε διαβάσει την πολύ όμορφη αυτοχρηματοδοτούμενη έκδοση με τίτλο Μικρές Παράξενες Ιστορίες, που παρουσίασε στο περσινό Comicdom Con και στην οποία διασκεύαζε σε κόμικς διηγήματα γνωστών συγγραφέων που κινούνταν στο χώρο του φανταστικού.

 
 Φέτος λοιπόν, η Ένατη Διάσταση έχει τη χαρά και την τιμή να παρουσιάσει την πρώτη μεγάλου μήκους δουλειά ενός πολλά υποσχόμενου δημιουργού. Το άλμπουμ ονομάζεται ΠΑΡΑΔΟΞΟΣ ΥΠΝΟΣ, τοποθετείται χρονικά στη Βυζαντινή Εποχή και ελπίζουμε να σας αρέσει. Ορίστε και το Δελτίο Τύπου:






    

 Βυζαντινή Αυτοκρατορία, 8ο αιώνας μ.Χ. Η κεντρική Ασία αποτελεί για τους ταξιδιώτες της εποχής μια αχανή, αχαρτογράφητη έκταση όπου μπορούν να συμβούν τα πάντα.Ο Αμπντούλ Μαλίκ, ο εκκεντρικός εμίρης του εμιράτου της Μπουχάρας, ενδιαφέρεται να μάθει τι όνειρο βλέπει ο νεογέννητος γιος του που έχει πέσει σε λήθαργο. Τρεις Έλληνες απεσταλμένοι του Αυτοκράτορα ξεκινούν από την Κωνσταντινούπολη έχοντας μια ιδιαίτερη αποστολή. Τι κρύβεται πίσω από το αίνιγμα του παράδοξου ύπνου;

 Ο Φώτης Παπαστεφάνου, στην πρώτη του μεγάλου μήκους εκδοτική προσπάθεια, παρουσιάζει μια μεσαιωνική ιστορία μυστηρίου στα πρότυπα των κόμικς της ευρωπαϊκής σχολής. Συνδυάζοντας την περιπέτεια με το ιστορικό δράμα και τη λαογραφική παράδοση και προσθέτοντας άφθονες χιουμοριστικές πινελιές, δημιουργεί ένα όμορφο και πρωτότυπο άλμπουμ που αναπλάθει επιτυχώς μια εποχή όπου το όνειρο μπορούσε να συνυπάρξει με την πραγματικότητα.   

1η Έκδοση: Απρίλιος 2013
Είδος: Ιστορική Περιπέτεια /Χιούμορ
Διαστάσεις: 16,5 x 23,5
Αριθμός σελίδων: 82 / Ασπρόμαυρο
Τιμή: 9,00 ευρώ

ISBN: 978-960-99851-5-4

 

 


 

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Πάει καιρός...




Γεια χαρά σε όλους!

Αυτή τη φορά ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας όσον αφορά τις καθυστερημένες ενημερώσεις του blog μας. Η αλήθεια είναι πως δεν το κάνουμε επίτηδες. O φίλος μας ο Σπύρος Αρμένης επαναλάμβανε συχνά τη φράση: «Μαλάκες πρέπει να κάνετε πιο συχνές αναρτήσεις στο blog»  αλλά εμείς τον αγνοούσαμε επιδεικτικά με απαντήσεις του στυλ «αν δεν έχεις κάτι συγκεκριμένο να πεις, μη λες τίποτα…» και άλλα τέτοια φιλοσοφημένα. Επειδή, όμως ο Απρίλης είναι μήνας Comicdom και επειδή το Comicdom Con 2013 (19-21 Απρίλη, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση όπως κάθε χρόνο) βρίσκεται προ των πυλών, θα δείτε αρκετές αναρτήσεις τις προσεχείς ημέρες.

Και ξεκινάμε φυσικά με τις ανακοινώσεις: Ναι, η Ένατη Διάσταση θα βρίσκεται και φέτος στο Comicdom Con, στο γνωστό περίπτερο και ναι έχουμε ετοιμάσει (για την ακρίβεια τις ετοιμάζουμε ακόμα) τρεις νέες-ελπίζουμε-ενδιαφέρουσες εκδόσεις. Η πρώτη από αυτές έρχεται από έναν παλιό γνώριμο των εκδόσεων μας. Μετά λοιπόν από τους Ιππότες και την Κόρη της Φοινικιάς, ο καλός μας φίλος Κωστής Τζωρτζακάκης επιστρέφει με ένα μικρό και ελαφρώς παράξενο βιβλιαράκι, αρκετά διαφορετικό απ’ότι κυκλοφορεί εκεί έξω. Η Ένατη Διάσταση, με υπερηφάνεια παρουσιάζει τους Ονειροπόλους και ιδού το εξώφυλλο και το δελτίο τύπου:


 
 
 
 

     Όμορφες γελοιογραφικές μπουκιές. Επιθυμίες, φόβοι και εμμονές, εγκλωβισμένες σ’ένα αέναο παρόν. Μοναχικές στιγμές.
 
     Στο νέο του άλμπουμ Ονειροπόλοι, ο Κωστής Τζωρτζακάκης παρουσιάζει μια συλλογή από παράξενες βινιέτες που αναζητούν την «ηρεμία» των παλαιών ημερών. Τα σκίτσα δραπετεύουν απ’ την συνάφεια των μπαλονιών, την σκηνοθετική ροή και την αφήγηση των κόμικς και επιλέγουν το ένα και μοναδικό καρέ. Την στιγμιαία απεικόνιση. Την βινιέτα παρά την γελοιογραφία.
 
     Οι ονειροπόλοι πρωταγωνιστές, απλοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας, καλούν τον αναγνώστη να «παγώσει» το χρόνο και να «ταξιδέψει» μαζί τους, σ’ένα διαφορετικό άλμπουμ που δεν είναι κόμικ αλλά αφηγείται όμορφες ιστορίες.  
 
1η Έκδοση: Απρίλιος 2013
Είδος: Γελοιογραφία
Αριθμός σελίδων: 80 / Ασπρόμαυρo
Διαστάσεις: 12x 16
Τιμή: 5,00 ευρώ

ISBN: 978-960-99851-4-7