ένατη διάσταση

ένατη διάσταση
ΕΝΑΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ WEBSITE

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Αντίδοτο: Η Επιστροφή!





Το Δεκέμβρη του 2006, βγήκε στα βιβλιοπωλεία η πρώτη «φουρνιά» τίτλων των εκδόσεων μας. Ένας από αυτούς ήταν το Αντίδοτο, δημιούργημα δύο πρωτοεμφανιζόμενων και ταλαντούχων δημιουργών , του Φάνη Παπαχριστόπουλου (σενάριο) και του Δημήτρη Καμπουρίδη (σχέδιο).

Επρόκειτο για ένα limited series τριών τευχών που αποτύπωνε όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν την πνευματική διατροφή δυο φοιτητών (και πολλών από εμάς φυσικά) ενδιαφέρουσα: δράση, βία, αίμα! Έπειτα από ατελείωτα ξενύχτια με κλασσικά (και όχι μόνο) thriller και splatter movies, πήραν χαρτί και μολύβι και δημιούργησαν το Αντίδοτο, ως έναν άτυπο φόρο τιμής στα b-movies που αγαπήσαμε. Και ενώ τα πράγματα φαίνονταν υπέροχα και το πρώτο τεύχος κάλυψε μεγάλο μέρος των προσδοκιών μας, ξεκίνησε ο εφιάλτης: «Πότε θα κυκλοφορήσει το δεύτερο;». Η απάντηση στην ερώτηση ποίκιλε ανάλογα με τη χρονική στιγμή που εκφωνούνταν, αλλά η ουσία είναι πως χρειάστηκε να περάσουν πάνω από δυόμιση χρόνια για να φτάσει στα χέρια μας το δεύτερο τεύχος.

Η φοιτητική ζωή είναι υπέροχη και ο ελεύθερος χρόνος κατά τη διάρκεια της άφθονος. Η πραγματικότητα, όμως, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για καλλιτεχνικές ανησυχίες. Έτσι, όταν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του Δημήτρη του επέβαλλαν την αποχώρηση του από την ολοκλήρωση της σειράς, κλήθηκε ο Βασίλης Λόγιος (με τον οποίο μας έφερε σε επαφή ο Γιάννης Ρουμπούλιας και τον ευχαριστούμε πολύ γι’αυτό) για να ολοκληρώσει το project. Και το έκανε, εντός deadline και με πολύ όμορφο τρόπο.

Για την Ένατη Διάσταση, το Αντίδοτο ήταν ένα στοίχημα που έπρεπε να κερδηθεί. Ήταν ένα οργανωτικό- λόγω της απειρίας μας στα πρώτα μας βήματα- λάθος που έπρεπε να διορθωθεί και μια σειρά που έπρεπε να ολοκληρωθεί. Και εμείς, έτσι και αλλιώς, ως αναγνώστες, σιχαινόμαστε τα μισοτελειωμένα πράγματα.

Βρισκόμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ολοκλήρωση της σειράς Αντίδοτο με την ταυτόχρονη κυκλοφορία του δεύτερου και τρίτου τεύχους ( για να μην περιμένετε άλλο). Η «επίσημη πρώτη» θα γίνει στις 16 Απριλίου στα εγκαίνια του Comicon Con 2010, στο περίπτερο της Ένατης Διάστασης.

Θα επιστρέψουμε σύντομα με περισσότερες λεπτομέρειες….

1 σχόλιο:

  1. παιδιά καλές πωλήσεις.Ελπίζω να φανεί αντάξιο των προσδοκιών μου.Μόλις έκανα post σχετικά με το κόμικ σας http://comicoupoli.blogspot.com/2010/04/2-3.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή